TAJLAND

Doživite Tajland potpuno individualno, iznajmljenim automobilom, od živahne metropole Bangkoka preko Hua Hina pa sve do Puketa. Usput ostaje dovoljno vremena za Vaše lične dnevne aktivnosti. U prethodno rezervisanim hotelima možete se opustiti i sabrati utiske na kraju svakog dana.

Dan 1 – BANGKOK – HUA HIN

Nakon preuzimanja automobila na aerodromu u Bangkoku započinjete individualno putovanje ka jugozapadu. Na putu do Hua Hina možete se zaustaviti kod poznatog hrama u pećini, u mestu Phetchaburi. To je „Khao Luang Cave“,pećina sa stalaktitima, u čijoj se unutrašnjosti nalaze mnogobrojne figurice Bude. Atmosfera u ovom hramu je jedinstvena, a tome doprinoste i impresivni stalaktiti koji vise sa plafona. U zavisnosti od doba dana, možete obići i „Phra Nakorn Kiri“, nekadašnju letnju palatu
kralja Rame IV. Noćenje u Loligo Resort Hua Hin 4*. Ruta oko 199 km.

Dan 2 – HUA HIN – CHUMPHON
Poranite danas i obiđite Nacionalni park Sam Roi Yod u provinciji Prachuap Khiri Khan. Sam naziv Roi Yod u prevodu znači „Planina sa 300 vrhova“, što veoma dobro opisuje ovaj pejzaž sa krečnjačkim brežuljcima visokim i do 600 metara. Na putu ka provinciji videćete 245 m visoku planinu sa hramom „Wat Khao Chong Krajok“. Ukoliko imate vremena, možete ga posetiti. Ako se popnete 396 stepenika do vrha planine i ako je vidljivost dobra, možete videti granicu sa Mjanmarom. Noćenje: Novotel Chumphon Beach Resort 5*. Ruta oko 267 km. (

Dan 3 – CHUMPHON – RANONG 
Nakon doručka kreće se u pravcu grada Ranong, najsevernijeg provincijskog glavnog grada Tajlanda. Okružen kišnim šumama i divljim planinskim pejzažima, Ranong se nalazi preko puta grada Kawthaung, najjužnije tačke Mjanmara, poznatog i kao „Victoria Point“. Pored riblje pijace, Ranong nudi i Wat Taphotharam, poznat po 70°C vrućem sumpornom termalnom izvoru. Ovaj hram je izgrađen u čast duha sa izvora. Noćenje: Tinidee Hotel@Ranong 4*. Ruta oko 126 km.

Dan 4 – RANONG – KRABI
Današnja etapa koja Vas vodi u Krabi sačinjena je od raznovrsnih pejzaža i nekoliko nacionalnih parkova. Iskoristite priliku i posetite Wat Tham Sua (Tigrovu pećinu – hram). Poslednji tigar se u ovom hramu mogao videti sredinom 1970- tih godina. Unutar pećine se još mogu videti otisci tigrovih šapa u kamenu. Glavna atrakcija je međutim 600 m visoka planina sa hramom na vrhu, do koga se može stići sa preko 1.237 stepenika. Napor se isplati jer je pogled sa vrha predivan, naročito u jutarnjim časovima. 2 noćenja: Krabi La Playa 4*. Ruta oko 310 km.

Dan 5 – KRABI
Krabi je idealna polazna tačka za izlete u Phang Nga zaliv, koji će Vas oduševiti svojim malim ostrvima, prekrasnim peščanim plažama, šarenolikim podvodnim svetom i strmim krečnjačkim stenama. Najpoznatije obeležje među njima je „James Bond stena“. Alternativno, danas možete samostalno da istražujete Krabi ili da napravite izlet do jedne od najlepših peščanih plaža u toj regiji, Noppharat Beach.

Dan 6 – KRABI – PHUKET
Nakon doručka krećete ka poslednjoj stanici na ovom putovanju – do Puketa, najvećeg tajlandskog ostrva. Pre vraćanja iznajmljenog automobila na aerodromu Puket, posetite još Wat Chalong, jedan od najčuvenijih kineskih hramova na Puketu. Kraj obilaska i vraćanje vozila na aerodromu Puket. Ruta oko 176 km.

 

*Organizator kružne ture DERTOUR d.o.o. OTP 486/2010*

REZERVIŠI>

Ukoliko želite da sami pretražite i rezervišete hotel ili istražite mogućnost samostalne rezervacije avio karata i paket aranžmana kliknite na:

ONLINE REZERVACIJE >

Podelite sa nama svoje želje, pitanja i planove za putovanje. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku i osmislićemo posebno kreiranu ponudu za Vas.

ONLINE UPIT >


©2022 think and travel
Powered by APRIL studio