ŠRI LANKA

Na ovom putovanju imate mogućnost da se za nekoliko dana upoznate sa geografskim i kulturnim lepotama ovog jedinstvenog ostrva.

Dan 1 – AERODROM COLOMBO – COLOMBO
Doček na aerodromu i transfer do Colomba. Kružna vožnja kroz Colombo u popodnevnim časovima. Ostatak dana vam ostaje na raspolaganju. Vaš hotel OZO Colombo 4* (dodatna noćenja Anf H, Leistung CMB14148 IO, Unterbr RAB). Oko 40 km (oko sat vremena vožnje).

Dan 2 – COLOMBO – KANDY:
Nakon doručka polazak u od davnina poznati kraljevski grad Kandy. U popodnevnim časovima tura razgledanja Hrama svetog zuba u kom se čuva svetinja Šri Lanke: Budin zub. 3 noćenja u hotelu “Topaz” (4*) (Standard) odnosno u “Golden Crown Hotel“ (5*) (Superior). Oko 120 km (3 sata vožnje).

Dan 3 – KANDY – SIGIRIYA – MATALE KANDY
Nakon doručka polazak u Sigiriyu. Nakon uspona na tvrđavu ugladećete bujno zelenilo cele okoline. U povratku poseta istorijskom gradu Matale i hramu Muthumari Aman, koji je jedan od najreligioznijih budističkih hramova na Šri Lanki. Ovaj hram su sagradili trgovci južne Indije pre više od 200 godina. Oko 190 km (oko 4 sata vožnje).

Dan 4 – KANDY – NUWARA ELIYA – KANDY
Posle doručka uživajte u vožnji do Nuwara Eliya (poznato kao i “Little Britain”). Videćete svuda tragove kolonijalnog vremena. Zatim se ide do planataže čaja gde ćete posetiti fabriku čaja. Ovde ćete saznati sve o uzgajanju čaja kao i o njegovoj preradi. Potom sledi odlazak do železničke stanice i povratak vozom za Kandy. Uživajte tokom vožnje u pogledu na raznovrsnu floru i faunu i mnogobrojne plantaže čajeva. Na stanici će vas dočekati vozač i odvesti do hotela. Oko 160 km (oko 3,5h vožnje).

Dan 5 – KANDY – PERADENIYA – AERODOROM CLOMBO
Nakon obilnog doručka poseta Kraljevskoj botaničkoj bašti koju je otvorio tadašnji kralj Kandy-ja 1374. godine. Bašta raspolaže sa preko
5000 vrsta drveća i biljaka koje su i delimično endemske. Nakon toga
transfer do aerodroma odn. do hotela. Dolazak na aerodrom oko 18h. Oko 120 km (oko 3h vožnje).

*Organizator kružne ture DERTOUR d.o.o. OTP 486/2010*

REZERVIŠI>

Ukoliko želite da sami pretražite i rezervišete hotel ili istražite mogućnost samostalne rezervacije avio karata i paket aranžmana kliknite na:

ONLINE REZERVACIJE >

Podelite sa nama svoje želje, pitanja i planove za putovanje. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku i osmislićemo posebno kreiranu ponudu za Vas.

ONLINE UPIT >


©2022 think and travel
Powered by APRIL studio