MARTINIK

Duh Francuske u srcu Kariba. To je ukratko Martinik. Francuska prekookeanska teritorija, smeštena između Karipskog mora i Atlanstkog okeana, ova država privlači posetioce svojom prijatnom klimom, bogatom istorijom, vulkanskim plažama i čudesnim planinskim pejzažima, šumama, rekama i vodopadima. Glavni grad Martinika, Fort de Frans je sve do erupcije vulkana Mount Pelee početkom XX veka bio poznat kao Pariz Kariba. Danas je to grad istorije i kulture. Na Martiniku možete uživati u belim peščanim plažama na jugu ostrva ili tamnom vulkanskom pesku na severu, posetiti plantaže banana i šećera, osetiti kreolski duh na živahnim, pulsirajućim pijacama Fort de Fransa, otići na planinarenje vulkanom Pelee koji je još uvek aktivan, uživati u magičnim kulinarskim specijalitetima lokalnog stanovništva, pazariti egzotično voće i čudesne začine. I još jedna zanimljivost, Martinik je mesto rođenja poslednje francuske carice, Napoleonove Žozefine a jedan od izleta je i obilazak sela i crkve Trois Ilets u kojoj je carica krštena.

Ukoliko želite da sami pretražite i rezervišete hotel ili istražite mogućnost samostalne rezervacije avio karata i paket aranžmana kliknite na:

ONLINE REZERVACIJE >

Podelite sa nama svoje želje, pitanja i planove za putovanje. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku i osmislićemo posebno kreiranu ponudu za Vas.

ONLINE UPIT >


©2022 think and travel
Powered by APRIL studio