KUBA

Kuba je kao veliki zeleni smaragd uronjen u toplo karipsko more, a ako vam kažemo da je njen nacionalni simbol kraljevska palma -dugo, vitko drvo s elegantnom krošnjom nalik baletskoj suknji, jasno vam je da je ovde sve podređeno krilatici carpe diem. Dakle, na Kubu se dolazi da živite punim plućima: nepregledne snežno bele plaže, domaći rum, ručno pravljene cigare, stari ševroleti, ulični ples i boemski duh. Upijaćete kako priče lokalnih ribara, tako i sve zvuke, mirise i ukuse fantastične kuhinje, ali i naučiti što šta o zemlji koja je i danas po mnogo čemu zabranjena voćka.

 

Vreme je da probate pravi koktel daikiri ili mohito, baš onakave kakve je nekada guštao Ernest Hemingvej u čuvenom baru „Floridita“ u starom delu Havane. Ako se oduprete hedonizmu, odvojite malo vremena i za muzeje i galerije posvećene najvećem heroju revolucije Če Gevari i Fidelu Kastru; a ukoliko ste ljubitelj sporta trebalo bi da znate da su Kubanci ludi za bejzbolom, te svoju znatiželju možete zadovoljiti i na nekoj od utkamica. Poseta nekom noćnom klubu je obavezna, jer tople noći u Havani ili Varaderu su kao stvorene za vrele latino ritmove!

Ukoliko želite da sami pretražite i rezervišete hotel ili istražite mogućnost samostalne rezervacije avio karata i paket aranžmana kliknite na:

ONLINE REZERVACIJE >

Podelite sa nama svoje želje, pitanja i planove za putovanje. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku i osmislićemo posebno kreiranu ponudu za Vas.

ONLINE UPIT >


©2022 think and travel
Powered by APRIL studio