Biseri Šri Lanke

Dan 1 – Negombo
Individualni dolazak u Negombo

Dan 2 i 3 Anuradhapura
Nakon jutarnjeg obilaska Negomba i posete lokalnoj ribljoj pijaci nastavak prema UNESCO Svetskoj baštini osnovanoj u IV veku p.n.e. – Anuradhapura. Obilazak dobro očuvanih ruševina koje su od izuzetnog značaja za Budiste, Tamile i Hinduiste.
Uključeni izleti: Razgledanje Negomba&Riblje pijace • Ruševine Anuradhapura
Fakultativni izleti: Najam bicikla u Polonnaruwa i Anuradhapura – US$5 po osobi • Mihintale – US$5 po osobi

Dan 4 – Polonnaruwa
Nakon 2 noći provedene u Anuradhapuri, put se nastavlja prema drevnom gradu Polonnaruwa. Na putu ka odredištu, obilazak Aukana Buddha, jednog od rezervата sagrađenih za vreme vladavine kralja Dathusena gde možete videti veličanstveni 12m visoki kip Bude.
Ruševine Polonnaruwa su jedne od najbolje planiranih arheoloških mesta u zemlji. Sagrađen u XI I XII veku Polonnaruwa se nalazi na spisku Svetske kulturne baštine. Ovde možete videti ostatke Kraljevske palate, Gal Viharaya i četiri statue Bude u uspravnom, sedećem i ležećem položaju, isklesane od stena.
Uključeni izleti: Aukana Buddha • Ruševine Polonnaruwa

Dan 5 – Sigiriya
Organizovana poseta Lavljoj steni – Sigiriya, koja se uzdiže 200m iznad džungle. Uz stotine stepenica koje nas diele od vrha ove stenovite tvrđave, pogled na krajolik koji se pruža sa samog vrha je nešto što se ne sme propustiti, a ovde ćemo takođe vidjeti svetski poznate freske Nebeske Device od Sigiriya.
Uključeni izleti: Utvrda Sigiriya • Izlet u lokalno selo

Dan 6 i 7 – Kandy
Na putu za Kandy, poseta mestu Dambulla gde možete videti najimpresivnije hramove Šri Lanke , isklesane u stenama koje su koristili hodočasnici kao mesto za meditaciju i molitvu. Neki od hramova sadrže kipove, slike Bude i freske.
Dolazak u Kandy, poslednji glavni grad kraljeva središnjih planinskih područja Šri Lanke koji se takođe nalazi na spisku Svetske baštine. Panoramska vožnja oko jezera Kandy. Obilazak grada. Slobodno vreme za kupovinu najboljih šrilankanskih rukotvorina.
U večernjim satima izlet do Hrama Zuba (prema legendi, mestu na kome se čuva zub Bude) i uživanje u tradicionalnim plesovima Šri Lanke.
Uključeni izleti: Dambulla pećina • razgledanje Kandy-a • Hram Zuba • Večernji tradicionalni kulturni plesni show

Dan 8 – Kitulgala
Na putu do Nuwaraeliya poseta najkišovitijoj regiji zemlje- Kitulgala koja se može pohvaliti očaravajućim pejzažom, mirnim rekama i lokalnim specijalitetima.

Dan 9 – Nuwara Eliya
Nastavak putovanja do Nuwara Eliya koji je smešten u srcu brdovitog dela Šri Lanke I poseta impresivnom Nacionalnom Parku Horton Plains. Nacionalni park Horton Plains je jedini NP na Šri Lanci gde je dozvoljeno slobodno kretanje. Povratak u hotel. Slobodno vreme.
Uključeni izleti: Horton Plains Nacionalni Park
Fakultativni izleti: Rafting – US$30 • Adamov vrh – US$14

Dan 10 – Ella
Vožnja vozom do sela Ella I obilazak plantaže čajeva.
Uključeni izleti: panoramska vožnja vozom

Dan 11 – Nacionalni park Yala
Dolazak do Nacionalnog parka Yala I smeštaj u kampu. Vožnja Parkom gde možete videti slonove, leoparde i medvede. NP Yala je osnovan 1900. godine i može se pohvaliti najbrojnijom populacijom divljih životinja u Aziji.
Uključeni izleti: Vožnja NP Yala • Ella & Ravana slapovi

Dan 12 i 13 – Unawatuna
Dolazak u Unawatunu, gde možete uživati na nekoj od najlepših plaža Šri Lanke, a u noćnim satima možete posmatrati kornjače koje polažu jaja na plaži.
Uključeni izleti: Galle – organizovano razgledanje grada
Fakultativni izleti: P0smatranje kitova – US$65

Dan 14 – Negombo
Na putu do Negomba obilazak mrestilišta kornjača i glavnog administrativnog središte Šri Lanke – Kolomba. Organizovano razgledanje Kolomba, uz posetu čuvenom Pettah bazara koji vrvi tradicionalnim vozilima, raznim rasprodajama, džamijama i hramovima. Nakon toga obilazak Hindu hram, Jumi-UL Alfar Jumma džamije, Wolvendaal holandske crkve, Hultsdorf suda I rezidencijalnog područja Vrta Cimeta, Trga Nezavisnosti i Bandaranayake Memorijalne Međunarodne konferencijske dvorane.
Uključeni izleti: Mrestilište kornjača • Kolombo – razgledanje grada
Fakultativni izleti: Vožnja Madhu Ganga rekom – US$10 • Demonstracija kuvanja – US$6

Dan 15 – Negombo
Kraj programa.

 

*Organizator kružne ture SCHMETTERLING REISEN D.O.O. OTP 54/2014*

REZERVIŠI>

Ukoliko želite da sami pretražite i rezervišete hotel ili istražite mogućnost samostalne rezervacije avio karata i paket aranžmana kliknite na:

ONLINE REZERVACIJE >

Podelite sa nama svoje želje, pitanja i planove za putovanje. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku i osmislićemo posebno kreiranu ponudu za Vas.

ONLINE UPIT >


©2017 think and travel
Powered by APRIL studio