SICILIJA *NOVA GODINA*

TERMINI:

  • 29.12.2017. - 02.01.2018. 5 dana / 4 noćenja cena od 395 EUR po osobi REZERVIŠI>

1. dan BEOGRAD - PALERMO

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre leta. Let za Palermo u prepodnevnim časovima. Po dolasku odlazak sa vodičima na panoramsko i pešačko razgledanje Palerma. Panoramsko razgledanje grada: centralni deo grada “Quattro canti” (četiri ugla), barokne fontane, Kraljevska palata, crkva Sv. Jovana, Katedrala, pozorište Masimo (ulaznice u objekte nisu uključene u cenu). Smeštaj u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje.

2. dan PALERMO

Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet do Katanije i Taormine. Polazak u ranim jutarnjim časovima iz hotela. Vožnja autobusom do Katanije (oko 3,5 h), po dolasku odlazak na pešačko razgledanje grada poznatog po crnom vulkanskom kamenu sa Etne: Katedrala, Univerzitetski trg.. Nakon šetnje kratko slobodno vreme u centru grada. Polazak za Taorminu, šetnja Taorminom, centralnom gradskom ulicom Korso Umberto, panorama velikog zaliva koji se prostire od Letojanija do Đardini Naksosa, katedrala Svetog Nikole, palata Korvaja, fakultativna individualna poseta grčkom teatru. Slobodno vreme za individualne obilaske. Povratak u Palermo i hotel u kasnim večernjim časovima. Noćenje. (cena izleta: 45 eur)

3. dan PALERMO

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Eriće i Trapani. Putovanje ka zapadnoj Siciliji, do srednjovekovnog gradića Eriće na planini Đuliano na 700 m nadmorske visine, šetnja malim kaldrmisanim ulicama do Venerinog hrama i prelepog panoramskog pogleda na vinograde, solane, Trapani i Egadski arhipelag. Kratko slobodno vreme. Nastavak putovanja do Trapanijja. Trapani ima svoje istorijsko jezgro i nekoliko veličanstvenih spomenika koji datiraju iz različitih epoha, jedinstvene i fascinantne zbirke. Ovaj deo Sicilije poseban je po tradicijama koje se prenose već stolećima. Nakon šetnje gradom slobodno vreme. Povratak u Palermo i hotel. Individualan doček Nove Godine. Noćenje. (cena izleta: 40 eur)

4. dan PALERMO

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet Ena i Pjaca Armerina. Putovanje do grada Ena koji se nalazi na nadmorskoj visini od 920 m pa se iz ovog grada pružaju nezaboravne panorame na okolne planine, kratak pešački obilazak najvažnijih znamenitosti uz vodiča. Nastavak puta do Pjaca Armerine, gradića koji je doživeo procvat za vreme Rimljana, a najbolji primer je Vila del Kasale. Ova velika građevina iz 4. veka nove ere je ukrašena podnim mozaicima koji se prostiru na 3500 m2 . Izuzetno bogatstvo elemenata i dekoracije navode na pretpostavku da je bila vlasništvo jednog od rimskih careva. Za stilski rad mozaika može se naći analogija i povezanost sa radionicama sa severa Afrike. Posle dužeg perioda restauracije skoro je otvorena za posetioce i ljubitelje istorije i umetnosti. Ova dva lokaliteta su od 1997. pod zaštitom UNESCO-a. Povratak za Palermo u popodnevnim časovima. Noćenje. (cena izleta: 45 eur)

5. dan PALERMO - BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom ili fakultativni izlet - Monreale. Odlazak do 7 kilometara udaljenog gradića Monreale radi obilaska veličanstvene katedrale „Duomo“. Sa svojim pozlaćenim mozaicima koji zauzimaju površinu od 6500 kvadratnih metara, ova crkva važi za najlepšu normansku baziliku na svetu. Transfer od hotela do aerodroma. Let za Beograd u popodnevnim časovima. Nakon sletanja u Beograd kraj programa. (cena izleta: 25 eur)
CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- avionski prevoz na relaciji Beograd – Palermo – Beograd direktnim čarter letom (prevoznik Air Serbia)
- smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (4 noćenja sa doručkom)
- transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma prema programu
- panoramsko razgledanje grada
- usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- aerodromske takse 39,7 evra (Beograd 16,5 evra, Palermo 23,20 evra)
- gradska taksa (plaća se na recepciji hotela 2 eura po noći i osobi)
- fakultativni izleti, ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu naveden kao uključene
- međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

*Organizator putovanja FILIP TRAVEL OTP 196/2010*

Ukoliko želite da sami pretražite i rezervišete hotel ili istražite mogućnost samostalne rezervacije avio karata i paket aranžmana kliknite na:

ONLINE REZERVACIJE >

Podelite sa nama svoje želje, pitanja i planove za putovanje. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku i osmislićemo posebno kreiranu ponudu za Vas.

ONLINE UPIT >


©2017 think and travel
Powered by APRIL studio