MILANO *USKRS*

TERMINI:

  • 05.04.2018.-10.04.2018. 6 dana / 3 noćenja cena od 169 EUR po osobi REZERVIŠI>

1. dan BEOGRAD –MILANO

Sastanak putnika na stanici Lasta, Železnička 2, u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18.00 sati. Polazak iz Novog Sada u 19.15 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive. Prelazak srpsko–hrvatske granice kod Iloka. Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko–slovenačke granice kod Rijeke.

2. dan MILANO

Noćna vožnja kroz Sloveniju a zatim kroz Italiju, kraj Venecije, Vićence, Verone i Breše. Dolazak u jutarnjim satima u Milano, moćnog srednjovekovnog vojvodstva, velike umetničke riznice i grada slavne prošlosti koji je imao značajan uticaj na gotovo sva najvažnija zbivanja tokom italijanske istorije. Milano je danas jedan od najbogatijih gradova Evrope i jedan od svetskih bankarskih i finansijskih centara kao i svetski centar trgovine svilom, visoke mode i industrijskog dizajna. Obilazak autobusom i pešice najpoznatijih znamenitosti u centru grada: grandiozni zamak Sforca – rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Pjaca del Dumo gde je raskošna Milanska katedrala – najveća u Italiji posle crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala – najuglednija operska kuća u svetu podignuta 1778. godine, otmena Galerija Viktora Emanuela sa prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice Monte Napoleone, Đezu i Korso Vitorio Emanuele u kojima se nalaze prodavnice sa artiklima najpoznatijih italijanskih modnih brendova Armani, Versaće, Prada, Guči… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

3. dan MILANO – TORINO – MILANO

Doručak. Fakultativni izlet u Torino. koji je četvrti po veličini grad Italije i glavni grad pokrajine Pijemont. Nalazi se u severozapadnoj Italiji na reci Po a poznat je kao "najindustrijalizovaniji“ grad Italije, koji je i sedište svetski poznatih automobilskih kompanija: "Fijat", "Lanča" i "Alfa Romeo" . Bio je sedište porodice Savoja kao i prvi glavni grad prve Italijanske Republike od 1861– 64. kada je sedište novonastale države premešteno u Rim zbog njegovog istorijskog i verskog značaja i središnjeg geografskog položaja. Grad je poznat i po osamnaest kilometara arkada, koji datiraju iz 1500.godine, izgrađene su da bi omogućile nesmetanu šetnju kralja i njegove pratnje. Obilazak istorijskog centra grada: Trg Kastelo iz srednjeg veka, palata Madama sa divnim baroknim stepeništem u kojoj je nekada bio italijanski senat a danas antički muzej, kapija Porta Palatina iz vremena starog Rima, kraljevska palata sa pozorištem iz 17.veka, ulica Po poznata po arkadama koje vode do reke Po, trg Vitorio Veneto sa prelepim pogledom na Alpe, most Vitoria Emanuela na reci Po, toranj Antoneliana, simbol Torina visine 165 m sa panoramskom terasom na visini od 85 m, trgovi Sv.Karla, Savoj, spomenik Vitoriju Emanuelu II koji je ujedinio Italiju 1861 godine, crkva Sv.Kristine, Duomo je katedrala iz 15.veka poznata i po Torinskom platnu kojim je bio omotan Isus posle raspeća, gradska većnica iz 17.veka,fontana Anđelika sa divnim figurama, ulica Garibaldi koja je glavna šoping ulica. Slobodno vreme. Povratak u Milano. Noćenje

4. dan MILANO – KOMO – LUGANO – MILANO

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet za Komo i Lugano. Polazak za Komo smeštenog u divnom prirodnom ambijentu, na krajnjem jugu istoimenog jezera, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem veku bio je čuven po svojim veštim graditeljima i vajarima–dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i proneli po čitavoj Evropi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. veka Komo je renomirano letovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posedu poznatih umetnika i javnih ličnosti iz celog sveta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od belog mermera (14–18. vek). Slobodno vreme. Dolazak u Lugano. Razgledanje istorijskog centra: katedrala Sv. Lorenca, crkva Svete Marije od Anđela iz 16 veka, Gradski park, Trg reforme. Slobodno vreme. Obilazak muzeja fabrike čokolade Alprose koja je najveći proizvođač čokolade u Švajcarskoj. Slobodno vreme. Povratak u Milano. Noćenje.

5. dan MILANO – VERONA

Doručak. Polazak prema Veroni gradu sa oko 250.000 stanovnika u severoistočnoj Italiji, u regionu Veneto, turistička atrakcija u kome se odigrala Šekspirova priča Romeo i Julija. Kao jedan od italijanskih gradova sa najvećim nasleđem iz perioda Rimskog carstva, Verona se naziva i „malim Rimom“. Ceo grad je pod zaštitom UNESCO–a, kao područje sa izuzetnim istorijskim nasleđem. Panoramsko razgledanje grada pešice: Amfiteatar i Trg Bra, Via Manćini, Trg Erbe i Sinjorija, Đulijetina kuća... Slobodno vreme. Vožnja prema Veneciji, Trstu i Sežani na slovenačko–italijanskoj granici.

6. dan BEOGRAD

Noćna vožnja kroz Sloveniju. Prelazak slovenačko–hrvatske granice kod Bregane. Nastavak vožnje kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko–srpske granice kod Batrovaca. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.
CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni autobus ili dabldeker sa audio i video opremom),
- tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice u Milanu,
- razgledanje gradova prema programu,
- usluge vodiča
- troškovi organizovanja putovanja.
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- gradska turistička taksa u Milanu, 3 evra po osobi i po noćenju u ovom hotelu kategorije tri zvezdice (plaćanje je isključivo na recepciji hotela),
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
- Fakultativni izleti i ostale unapred nepomenute usluge


*Organizator putovanja FILIP TRAVEL OTP 196/2010*

Ukoliko želite da sami pretražite i rezervišete hotel ili istražite mogućnost samostalne rezervacije avio karata i paket aranžmana kliknite na:

ONLINE REZERVACIJE >

Podelite sa nama svoje želje, pitanja i planove za putovanje. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku i osmislićemo posebno kreiranu ponudu za Vas.

ONLINE UPIT >


©2019 think and travel
Powered by APRIL studio