MEKSIKO – Istražite Jukatan

Dan 1 – CANCUN
Transfer do Marriott Courtyard 4*, noćenje.

Dan 2 – CANCUN – VALLADOLID – SAN JOSÉ CHOLUL
Zaputite se ka majanskom lokalitetu Ek’ Balam, gde ćete posetiti veliki hram i teren za sport. Nastavite ka kolonijalnom gradu Valladolid, a zatim posetite franjevski manastir San Bernadino de Siena, prošetajte do The Zócalo i posetite misteriozni Cenote de Dzitnup. Dan završite u José Cholul, gde ćete provesti dve noći u hacijendi San José Cholul 5*.

Dan 3 – MÉRIDA
Danas ćete imati priliku da istražite Meridu, prestonicu Jukatana. Mnoge veličanstvene zgrade krase Paseo de Montejo, glavnu aveniju. Obavezno obiđite katedralu, zgradu parlamenta i živopisnu tradiocinalnu pijacu. Arheološko nalazište Dzibilchaltún sa hramom Templo de las Siete Muñecas (Hram 7 lutaka) i prelepim cenote-om upotpuniće vaš dan. Voda ovog cenote- a je kristalno čista i vibrantno plava. Povratak u hacijendu San José Cholul.

Dan 4 – SAN JOSÉ CHOLUL – UXMAL – KABAH – UAYAMÓN
Ujutru posetite poznate ostatke Uxmal. Posetite Hram Proroka i nastavite za Kabah gde ćete istražiti The Codz-Poop (Palata sa maskama). Dalje ka mestu Uayamon put će vas navesti na arheološko nalazište Labná kao i 40 m dugačak hram Templo de las Columnas. Za kraj dana se možete opustiti na bezenu vaše hacijende Uayamón 5* koja datira iz 16. veka – deo ovog zdanja nije restauiran, što stvara uzbudljiv kontrast modernom izgledu.

Dan 5 – UAYAMON – EDZNÁ – CAMPECHE – SANTA ROSA
Na svega 45 km udaljenosti nalazi se drevni grad Edzná sa fascinantnim majanski piramidama. Odatle se zaputite za Campeche i posetite tvrđavu Parque Principal, katedralu, Muzej skulptura Maja i zdanje Mansión Caravajal. Zatim nastavite do Mérida or Maxcanú, gde ćete provesti 1 noć u hacijendi Santa Rosa 5* iz 19. veka, smeštenoj u bogatoj šumi.

Dan 6 – HACIENDA SANTA ROSA – CELESTÚN – TEMOZÓN
Ujutru se zaputite preko Chunchucmil za Celestún, gde možete brodom otići do lagune sa flamingosima. Na putu za Temozón, imate priliku da posetite nalazište Yaxcopoil, čije ime u prevodu znači “mesto zelenog sekvoja drveća”. Noćenje u hacijendi Temozón 5* koja poseduje i malu crkvu iz 17. veka.

Dan 7 – TEMOZÓN – CHICHÉN ITZÁ – CANCUN
Odvezite se do čuvene Chichen Itza sa posetom piramidi Kukulkan, sportskom terenu i opservatoriji. Zatim se preko mesta Valladolid vratite u Cancun, gde možete provesti još nekoliko relaksirajućih dana na prelepoj obali.

 

*Organizator kružne ture DERTOUR d.o.o. OTP 486/2010*

REZERVIŠI>

Ukoliko želite da sami pretražite i rezervišete hotel ili istražite mogućnost samostalne rezervacije avio karata i paket aranžmana kliknite na:

ONLINE REZERVACIJE >

Podelite sa nama svoje želje, pitanja i planove za putovanje. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku i osmislićemo posebno kreiranu ponudu za Vas.

ONLINE UPIT >


©2019 think and travel
Powered by APRIL studio