MADRID *PRVI MAJ*

TERMINI:

  • 28.04.2018. - 01.05.20183 6 dana / 5 noćenja cena od 1308 EUR po osobi REZERVIŠI>

1. dan BEOGRAD – MINHEN – MADRID

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” u 11.00 sati. Let za Minhen u 13.10 sati, kompanijom Lufthansa na liniji LH1723. Dolazak u Minhen u 14.40 sati. Nastavak putovanja za Madrid na liniji LH1806 u 19.10 sati, dolazak u Madrid u 21.45 sati. Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.

2. dan MADRID

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol (Sunčana kapija), Plaza Mayor (Glavni trg), Puerta de Toledo (slavoluk), park Retiro, Trg Sibeles, Salamanka, stadion Santiago Bernabe...Smeštaj. Slobodno poslepodne. Preporučujemo posetu nekom od muzeja (Museo del Prado, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Museo Thyssen–Bornemisza…). Noćenje.

3. dan MADRID

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet u Toledo, srednjevekovnu prestonicu Španije, udaljenu 70km od Madrida. Prema legendi, osnovali su ga jevrejski kolonisti 540 god. p.n.e., koji su mu i ime dali. Burna i zanimljiva istorija, narodi koji su ga osvajali (Rimljani, Vizigoti, Mavari...) ostavili su trag u sveukupnom razvoju grada. Neke od značajnijih crkava, sinagoga i džamija, sagrađene su upravo ovde. Španska prestonica je ostao sve do 1561. godine, kada je slavu i značaj preuzeo Madrid. Toledo je poznat i kao grad u kom je živeo i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko (poreklom Grk sa Krita), krajem XVI i početkom XVII veka...Povratak u Madrid. Uveče, individualni doček Nove godine. Noćenje.

4. dan MADRID

Doručak. Slobodan dan za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan MADRID

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do gradića San Lorenco de El Escorial, udaljenom od Madrida oko 45 km. Ovaj impozantni kompleks predstavlja istorijsku rezidenciju španskih kraljeva i simbol je španske moći u XVI veku, ali je svojevremeno služio i kao manastir, muzej i škola. Sagradio ga je Filip II tokom svoje vladavine, sredinom XVI veka, zahvaljujući ogromnim zalihama zlata iz tek osvojenih teritorija Novog sveta, tj. Amerike. UNESCO ga je uvrstio na listu Svetske kulturne baštine 1984. Godine. U podnožju krsta je Frankov grob. Povratak u Madrid. Noćenje.

6. dan MADRID – FRANKFURT – BEOGRAD

Doručak. Rani jutarnji transfer na aerodrom. Let za Frankfurt na liniji LH1121 u 06.10 sati, dolazak u Frankfurt u 08.40 sati. Nastavak putovanja za Beograd na liniji LH1406 u 11.15 sati, dolazak u Beograd u 13.00 sati.
CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• Avio prevoz na relaciji Beograd–Frankfurt–Madrid–Frankfurt–Beograd kompanijom Lufthansa
• Transfer aerodrom–hotel–aerodrom
• Pet noćenja sa doručkom u hotelu 4*
• Panoramsko razgledanje grada
• Usluge vodiča na srpskom jeziku
• Troškovi organizacije putovanja.
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• Aerodromske takse 195€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje)
• Fakultativni izleti
• Putno zdravstveno osiguranje.

*Organizator putovanja FILIP TRAVEL OTP 196/2010*

Ukoliko želite da sami pretražite i rezervišete hotel ili istražite mogućnost samostalne rezervacije avio karata i paket aranžmana kliknite na:

ONLINE REZERVACIJE >

Podelite sa nama svoje želje, pitanja i planove za putovanje. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku i osmislićemo posebno kreiranu ponudu za Vas.

ONLINE UPIT >


©2019 think and travel
Powered by APRIL studio