KUBA – Zemlja bogate tradicije

Dan 1 – DOLAZAK U HAVANU

Pozdravljanje na aerodromu u Havani, transfer do hotela. Za boravak u Havani odaberite jednu od sledećih kategorija: hotel srednje klase 4* ili hotel više srednje klase Iberostar Parque Central 5*. Hotel 4* se nalazi u starom delu Havane ili u četvrti Vedado ili Miramar. Hotel Iberostar Parque Central se nalazi na centralnoj lokaciji u Havani na Parque Central. 2 noćenja u rezervisanoj hotelskoj kategorizaciji. Za rezervaciju noćenja pre ture, videti izbor hotela u delu sa gradskim hotelima

Dan 2 – HAVANA
Nakon doručka sastanak za više detalja oko ture i upoznavanje vodiča. U nastavku šetnja kroz stari, kolonijalni deo Havane sa najpoznatijim znamenitostima npr. Calle Obispo, Capitol, palata guvernera, koktel u restoran baru „Bodeguita“ u kojem je boravio Hemingway, njegova radna soba u hotelu „Ambos Mundos”, trg sa katedralom. Ručak na krovnoj terasi hotela „Ambos Mundos”. Popodne vožnja kroz Havanu iz 50-tih sa Trgom revolucije, legendarnim hotelom Nacional, kroz četrvrt Miramar sa brojnim plemićkim kućama. Večera u sopstvenoj organizaciji. Uveče je moguće posetiti poznati „Tropicana Show“ ili novi plesni show „Havanna Queens“ (fakultativno, uz doplatu).

Dan 3 – HAVANA – VIÑALES – LAS TERRAZAS
Rano ujutru vožnja duž „rute duvana“ ka Pinar del Rio. Poseta fabrici cigara i likera. U nastavku panoramska vožnja kroz dolinu sa poznatim krečnjačkim stenama i živopisnim selom Viñales. Obilazak kuće „Casa del Veguero“ (kuća uzgajivača duvana) i poseta praistorijskih zidina. Večera u sopstvenoj organizaciji. Noćenje u hotelu 2+* ili 3+* u Las Terrazas.

Dan 4 – LAS TERRAZAS – ZALIV SVINJA – CIENFUEGOS
Rano ujutru vožnja u pravcu centralne Kube ka Guami i vožnja čamcem kroz mangrove do sela Taino u laguni Tesoro. Ručak u restoranu, direktno na Karipskom moru, sa mogućnošću za kupanje. U nastavku vožnja do Cienfuegosa, karaktersitičnim po francuskoj kolonijalnoj arhitekturi. U Cienfuegosu šetnja do
Plaza Mayor sa Terry teatrom, u kojem je nekada pevao Caruso, i na koktel do poluostrva Punta Gorda sa „mavarskom“ Palacio del Valle i tipičnim drvenim vilama. Večera u hotelu. Noćenje u hotelu 3*- 3+* na moru ili hotelu 3+* u blizini glavnog trga ili u jednoj od Casa Particular.

Dan 5 – CIENFUEGOS – DOLINA ŠEĆERANA – TRINIDAD
Ujutru vožnja duž mora sa divnim panoramskim pogledom do Trinidada, koji je zbog jedinstvene kolonijalne arhitekture svrstan na listu zaštićenih dobara UNESCO-a. Šetnja gradom sa razgledanjem raskošnih plemićkih kuća i poseta rustičnom „Canchancharra“ (bar sa medovinom), kao i poseta muzeju. Ručak u „Paladar“ u mestu Casilda ili direktno u Trinidadu. Popodne vožnja do doline šećerana. Poseta hacijende jednog od vlasnika šećerane Iznaga, sa „tornjem robova“. Uveče mogućnost za učestvovanje u romantičnom noćnom životu sa muzikom npr. „Casa del Musica“ ili u „Casa de la Trova“ (fakutaltivno). Noćenje u hotelu 3* iznad grada, okružen prirodom, ili u jednoj od Casa Particular. Alternativno noćenje u centralnom Trinidadu u hotelu Iberostar Grand Hotel Trinidad 5*, uz doplatu.

Dan 6 – TRINIDAD – SANTA CLARA – REMEDIOS
Vožnja kroz Sierra Escambray ili preko „Topes de Collantes“ u istorijsku Santa Claru. Ovde je Che Guevara osvojio svoju najveću pobedu, a kasnije je u ovom mestu i sahranjen. Poseta spomeniku Che Guevare i nastavak vožnje u kolonijalni grad Remedios. Šetnja preko idiličnog Plaza Mayor sa crkvom San Juan Bautista, u kojem se nalazi oltar iz 16. veka napravljen od mahagonija (poseta u zavisnosti od radnog vremena). Noćenje u hotelu 3* u Remediosu.

Dan 7 – REMEDIOS – VARADERO – HAVANA
Prepodne slobodno vreme. Oko podna nastavak vožnje preko Varadera (za sve koji produžavaju boravak u Varaderu) do internac. aerodroma u Havani. Obratiti pažnju da je dolazno vreme na aerodrom Havana preko Varadera tek u večernjim satima (oko 20 h). Ukoliko želite transfer koji će Vas odvesti direktno
na aerodrom, potrebno ga je rezervisati uz doplatu.

 

*Organizator kružne ture DERTOUR d.o.o. OTP 486/2010*

REZERVIŠI>

Ukoliko želite da sami pretražite i rezervišete hotel ili istražite mogućnost samostalne rezervacije avio karata i paket aranžmana kliknite na:

ONLINE REZERVACIJE >

Podelite sa nama svoje želje, pitanja i planove za putovanje. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku i osmislićemo posebno kreiranu ponudu za Vas.

ONLINE UPIT >


©2019 think and travel
Powered by APRIL studio