KRAKOV *NOVA GODINA*

TERMINI:

  • 30.12.2017. - 03.01.2018. 2 noćenja/5 dana cena od 129 EUR po osobi REZERVIŠI>

1. dan BEOGRAD – BANSKA BISTRICA (oko 560 km)

Sastanak putnika u Beogradu, u 16.30 sati. Polazak autobusa u 17.00 sati, polazak iz Novog Sada u 18.15 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive; polazak iz Subotice u 19.30 sati sa autobuske stanice preko puta hotela Patria. Prelazak srpsko – mađarske granice kod Horgoša. Noćna vožnja pored Budimpešte i Banske Bistrice.

2 dan BANSKA BISTRICA – KRAKOV (oko 220 km)

Dolazak u Krakov u jutarnjim satima. Razgledanje grada (bez ulaznica) pešice sa vodičem: Vavel brdo sa kraljevskim dvorcem i katedralom, Pećina Zmaja – simbol Krakova, stari gradski trg Rinek, zvonik, spomenik Adamu Mickijeviču, Crkva sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz 14. veka, Jevrejska četvrt Kažimierž (tu je sniman film Šindlerova lista), ulice Kanonica, Grocka, Florijanska sa kulom i Barbakanom. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Individualni doček Nove Godine. Noćenje.

3 dan KRAKOV

Doručak. Fakultativni izlet „Jevrejski Krakov“ koji obuhvata pešački razgled jevrejske četvrti Kazimjerž, kroz ulice nekadašnjeg Opidum Judeoruma, koje su poslužile kao scenografija za film „Šindlerova lista“: Stara sinagoga, Široka ulica, Remuh sinagoga, Hram sinagoga, Kupa, Isakova i Visoka sinagoga, Kuća Tore, Novi trg, ulica Dajwor, tzv. „Trg Heroja“ – prostoru nekadašnjeg Jevrejskog geta iz perioda nacističke okupacije, apoteka „Pod Orlem“, fabrike emajla Oskara Šindlera. Slobodno vreme. Noćenje.

4 dan KRAKOV – BUDIMPEŠTA (oko 650 km)

Doručak. Fakultativni obilazak sa vodičem, 700 godina starog rudnika Vjelička koji je najstariji rudnik soli u Evropi i nalazi se 20 km daleko od Krakova, a od 1978. godine proglašen je delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO–a. Dugačak je oko 300 km sa dubinom do 327 metara. Poseta rudniku obuhvata razgledanje hodnika dužine oko 3 km. Na dubinu od 64 m se stiže nakon 378 strmih drvenih stepenica, a do 135–og metra se dolazi liftom. Tu se nalazi spektakularno podzemno jezero, mnogobrojne skulpture, lusteri, pošta, kraljevska kapela, koncertna dvorana, koje su služile rudarima napravljene su od soli. U sklopu rudnika postoji čak i klinika za lečenje astme i disajnih organa jer so iz rudnika ima terapeutska svojstva. Obilazak rudnika traje oko 1,5 sat Slobodno vreme u centru mesta. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Poljsku, Slovačku i Mađarsku.

5 dan BUDIMPEŠTA – BEOGRAD (oko 380 km)

Prelazak srpsko–mađarske granice kod Horgoša. Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.
CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom);
- Dva noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice
- Razgledanja gradova prema programu;
- Usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Fakultativni izleti i posete,
- Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.


*Organizator putovanja FILIP TRAVEL OTP 196/2010*

Ukoliko želite da sami pretražite i rezervišete hotel ili istražite mogućnost samostalne rezervacije avio karata i paket aranžmana kliknite na:

ONLINE REZERVACIJE >

Podelite sa nama svoje želje, pitanja i planove za putovanje. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku i osmislićemo posebno kreiranu ponudu za Vas.

ONLINE UPIT >


©2017 think and travel
Powered by APRIL studio