JORDAN

Ova bliskoistočna zemlja za razliku od svojih suseda živi u relativnom miru i prosperitetu koji joj, između ostalog donosi i turizam. Ono što Jordan čini atraktivnim su drevne civilizacije koje su ostavile monumentalne spomenike poput grada u kamenu Petre koji je obavezna stanica svakog turiste i to s razlogom. Kada iz pustinje u kojoj nema ničega iznenada ugledate isklesani grad među stenama ostaćete bez daha, a pravo iznenađenje čeka Vas tek kada zađete među zidine ovog drevnog grada. Tu su još i drevni rimski grad Džeraš, “grad mozaika” Madaba, pustinjske tvrđave i još puno toga. No, put će vas skoro izvesno navesti i u glavni grad Aman koji centar kulture Jordana. U njemu se nalaze Univerzitet Jordana, rimske ruševine poput Rimskog pozorišta (Nymphaeum), citadela sa Herkulovim hramom, dvorac dinastije Omejada i vizantijska crkva iz V veka. Aman je islamski grad, ali vrlo tolerantne vrste islama koji omogućava svojim svojim stanovnicima da sasvim slobodno uživaju u životu. Između antičkih ruševina i blistavih novih zgrada, otkrićete jedinstveni spoj tradicionalnog i modernog.

Ukoliko želite da sami pretražite i rezervišete hotel ili istražite mogućnost samostalne rezervacije avio karata i paket aranžmana kliknite na:

ONLINE REZERVACIJE >

Podelite sa nama svoje želje, pitanja i planove za putovanje. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku i osmislićemo posebno kreiranu ponudu za Vas.

ONLINE UPIT >


©2022 think and travel
Powered by APRIL studio