INDIJA – Putevima maharadža

 

Dan 1 – DOLAZAK U DELHI
Transfer od aerodroma do hotela. Prve dve večeri ćete provesti u hotelu Maidens 4* i uživati u ovdašnjem legendarnom gostoprimstvu i luksuzu prošlih vremena.

Dan 2 – OBILAZAK DELHIJA
Obilazak grada, starog dela Delhija koji je izgrađen u ranom 17. veku. Posetićete jednu od najvećih džamija u Indiji – Jama Masjid (zatvorena petkom), kao i memorijalni kompleks Mahatma Gandija. Sledi uzbudljiva vožnja rikšama kroz legendarni i užurbani Chandni Chowk, ispunjen prodavnicama i juvelirnicama. Iskusite i potpuni kontrast koji donosi Nju Delhi (Novi Delhi), sa svojim Britanskim administrativnim centrom, trgovinskim centrom Connaught Circus, kao i grobnicom Maqbara e Humayun i minaretom Qutub Minar.

Dan 3 – DELHI – MANDAWA
Nakon doručka kreće se ka gradu Mandawa. Susret sa prelepo ukrašenim “havelis” (nekadašnje gradske rezidencije) koje čine svojevrsnu galeriju na otvorenom. Centar grada predstavlja istoimena tvrđava iz 18. veka, sa čijeg vrha se pruža prelep pogled na grad. Popodne je predviđeno za slobodne aktivnosti, nakon čega ćete prenoćiti u uzbudljivom hotelu Mandawa Castle.

Dan 4 – MANDAWA – BIKANER
Ujutru se kreće ka gradu Bikaner, smeštenom u srcu pustinje Thar. Kao nekadašnji trgovinski centar na starom putu karavana iz centralne Azije, i danas očarava svojim delimično očuvanim zidinama i građevinama koji reflektuju uzbudljivost srednjevekovne pustinjske metropole. Ovdašnjim gradskim pejzažem dominiraju kamile sa tovarom, konjske kočije i raznovrstan kolorit garderobe lokalnog stanovništva. Tokom popodnevnog obilaska grada posetićete impozantnu tvrđavu Junagarh, gde kroz više od 30 značajnih lokacija, paviljona i hramova možete formirati potpunu sliku o veličanstvenim prošlim vremenima. Raskošna palata Laxmi Niwas, nekadašnji dom maharadže Ganga Singh, ugostiće vas za prenoćište.

Dan 5 – BIKANER – KHIMSAR
Avantura se nastavlja u pravcu grada i tvrđave Khimsar, koja skriva i vaše sledeće odaje za noćenje. Atmosfera koja kombinuje elemente romentike i viteštva, biće upotpunjena pogledom koji se pruža na pustinju Thar. Sledi i uzbudljiva vožnja terenskim vozilom po lokalnim putevima, uz posetu atentičnim
selima ovog kraja.

Dan 6 – KHIMSAR – MANVAR
Danas se vozite dublje u pustinju Thar, sve do svojevrsne oaze Manvar, gde ćete noćiti. Ovo mesto nalazi se na putu između Jodhpur i Jaisalmer, a njegova specifična pozicija na velikim peščanim dinama garantuje pogled na fenomenalno okruženje. Popodne ćete imati priliku za dvosatni safari na kamilama
(opcionalno, plaćanje na licu mesta). Večera i noćenje u Manvar Resort 4*

Dan 7 – MANVAR – JODHPUR
Ujutru se kreće ka gradu Bikaner, smeštenom u srcu pustinje Thar. Kao nekadašnji trgovinski centar na starom putu karavana iz centralne Azije, i danas očarava svojim delimično očuvanim zidinama i građevinama koji reflektuju uzbudljivost srednjevekovne pustinjske metropole. Ovdašnjim gradskim pejzažem dominiraju kamile sa tovarom, konjske kočije i raznovrstan kolorit garderobe lokalnog stanovništva. Tokom popodnevnog obilaska grada posetićete impozantnu tvrđavu Junagarh, gde
kroz više od 30 značajnih lokacija, paviljona i hramova možete formirati potpunu sliku o veličanstvenim prošlim vremenima. Raskošna palata Laxmi Niwas, nekadašnji dom maharadže Ganga Singh, ugostiće vas za prenoćište.

Dan 8 – JODHPUR – RANAKPUR – UDAIPUR
Na putu ka mestu Udaipur posetićete grad Ranakpur i predivan hram Adinath, specifičan po mnoštvu izuzetnih filigranskih detalja, stubova i kupola. U popodnevnim satima put vas dalje vodi u Udaipur, romantični grad prelepih izalazaka sunca, na obali jezera Pichola, od mnogih opisivan i kao najlepši grad u Indiji. Dva noćenja u hotelu Udai Kothi.

Dan 9 – UDAIPUR
Ujutru ćete započeti obilazak ovog idiličnog i romantičnog grada čijim urbanim pejzažom dominira Gradska palata, najveći kompleks palata u Indiji, koji se sastoji od jedanaest objekata. Nakon toga obilazite najznačajniji hram – Jagdish, koji je 1651. godine izgradio čuveni maharadža Jagat Singh I. Ova 24 m visoka pagoda uzdiže se visoko iznad okolnih građevina, stvarajući impresivan prizor. Takođe je svake pažnje vredan vrt Saheliyon-ki-Bari, koji je bio namenjen isključivo damama iz kraljevske porodice. Popodne prošetajte i osetite duh grada na pijaci i u radnjama. Uveče je moguće organizovati vožnju po jezeru Pichola (u zavisnosti od nivoa vode), koje je poznato po svojoj atraktivnoj palati koja zahvaljujući nosećim stubovima izgleda kao da puta na površini vode.

Dan 10 – UDAIPUR – JOJAWAR
Nakon doručka kreće se ka severu i selu Jojawar u oblasti Aravelli planina. Tvrđava Rawla Jojawar iz 18. veka, adaptirana u hotel, biće vaše utočište za predstojeću noć. Slobodno popodne. Uživajte u opuštanju na bazenu i istraživanju ovog istorijskog zdanja, a po želji je moguće organizovati i safari vožnju u obližnjem prirodnom rezervatu.

Dan 11 – JOJAWAR – JAIPUR
Jutarnja vožnja ka čuvenom gradu Jaipur, poznatom između ostalog i kao “grad kraljeva” i “ružičasti grad”, koji je 1728. godine osnovao Raja Jai Singh II. Ovaj dan možete iskoristiti za samostalan
obilazak i istraživanje širokih bulevara i jedinstvenih građevina koje krase gradsko jezgro. Dva noćenja u hotelu Mandawa Haveli, nekadašnjem komercijalnom i stambenom objektu plemića.

Dan 12 – JAIPUR
Ujutru se polazi ka tvrđavi Amber, koje je nekada bila vrlo prosperitetna zbog svog odličnog položaja na brdu. Nakon povratka, popodne je rezervisano za obilazak Jaipura – tu je prelepa Gradsku palate danas naseljena potomcima nekadašnjih maharadža, zatim fascinantna palata Hawa Mahal, neobične fasade
sa puno malih prozora osmišljenih tako da dame iz imućnih porodica mogu da posmatraju dešavanja na ulici a da same ostanu neprimećene, dok su popodnevni i večernji sati rezervisani za opservatoriju Jantar Mantar i religijsku ritaulnu ceremoniju Arathi u mermerno-belom hramu Birla.

Dan 13 – JAIPUR – FATEHPUR SIKIRI – AGRA
Na putu do Agre posetićete napuštene ruševine Fatehpur Sikiri. Napuštene kuće vladajućih obitelji, sazidane od crvenog peščanog kamena, veom su dobro očuvane tako da se čini kao da su juče napuštene. Nakon dolaska u Agru prošetajte po lokalnoj pijaci i posetite svetski poznat Taj Mahal, spoemnik večnoj ljubavi. „Palata nad palatama“ je jedno od najvažnijih mesta za svakog turistu tokom obilaska Indije. Noćenje u hotelu Four Points by Sheraton Agra 7777.

Dan 14 – AGRA – DELHI
Nakon doručka obilazak utvrđenja u Agri. Popodne vožnja do međunarodnog aerodroma u Delhiju. Kraj ture.

 

*Organizator kružne ture DERTOUR d.o.o. OTP 486/2010*

REZERVIŠI>

Ukoliko želite da sami pretražite i rezervišete hotel ili istražite mogućnost samostalne rezervacije avio karata i paket aranžmana kliknite na:

ONLINE REZERVACIJE >

Podelite sa nama svoje želje, pitanja i planove za putovanje. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku i osmislićemo posebno kreiranu ponudu za Vas.

ONLINE UPIT >


©2019 think and travel
Powered by APRIL studio