FIRENCA & TOSKANA *USKRS*

TERMINI:

  • 05.04.2018.-10.04.2018. 3 noćenja / 6 dana cena od 169 EUR po osobi REZERVIŠI>

1. dan BEOGRAD

Sastanak putnika u Beogradu u 17:30 sati kod Arene.. Polazak autobusa u 18:.00 sati. Noćna vožnja kroz Hrvatsku I Sloveniju.

2. dan FIRENCA- KALENCANO

Dolazak u Firencu. Firenca je najbogatija umetnička riznica Italije, posle Rima. Osnovana kao rimsko naselje na reci Arno, Firenca je od 12. veka samostalna gradska republika a zatim vojvodstvo. Doživela je procvat tokom vladavine moćne bankarske porodice Mediči (14–17. vek), čiji su se najviđeniji članovi istakli i kao velike mecene i pokrovitelji umetnosti. Od 1865. do 1871. Firenca je bila prestonica Italije. Obilazak užeg centra grada pešice: trg Sinjoria, katedrala Santa Marija del Fiore, sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, krstionica, Ponte Vekio – pokreveni most iz 14. veka, palata Ufići, crkva Santa Kroće (u kojoj su grobnice Mikelanđela, Makijavelija i Galileja). Slobodno vreme. .Odlazak za Kalencano, koji je udaljen od centra Firence, 20 km. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan KALENCANO – SIJENA – SAN ĐIMINJANO – KALENCANO

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano”. Sijena je posle Firence, čiji je ozbiljan rival bila u prošlosti drugi po značaju grad Toskane, po umetničkoj i kulturnoj baštini. Smeštena na tri brda, odlikuje se gotskom arhitekturom i građevinama od crvenkaste opeke. Po dolasku, obilazak pešice gradskog jezgra: Pjaca del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontana sreće i Palaco publiko sa zvonikom (88 m), Pjaca del Duomo sa gotskom katedralom, ukrašenom mozaicima… Slobodno vreme. Odlazak za San Điminjano, tipičan toskanski gradić, okružen vinogradima i maslinjacima, koji je zadržao u velikoj meri svoj srednjovekovni izgled. ”San Gimignano dalle belle torri” – jedinstven je po 14 preostalih od 72 visoka tornja – koje su bogate porodice od 15. veka podizale zbog prestiža. Obilazak centra grada pešice. Slobodno vreme. Povratak u Kalencano. Noćenje. 3. dan KALENCANO – SIJENA – SAN ĐIMINJANO – KALENCANO (oko 220 km). Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano”. Sijena je posle Firence, čiji je ozbiljan rival bila u prošlosti drugi po značaju grad Toskane, po umetničkoj i kulturnoj baštini. Smeštena na tri brda, odlikuje se gotskom arhitekturom i građevinama od crvenkaste opeke. Po dolasku, obilazak pešice gradskog jezgra: Pjaca del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontana sreće i Palaco publiko sa zvonikom (88 m), Pjaca del Duomo sa gotskom katedralom, ukrašenom mozaicima… Slobodno vreme. Odlazak za San Điminjano, tipičan toskanski gradić, okružen vinogradima i maslinjacima, koji je zadržao u velikoj meri svoj srednjovekovni izgled. ”San Gimignano dalle belle torri” – jedinstven je po 14 preostalih od 72 visoka tornja – koje su bogate porodice od 15. veka podizale zbog prestiža. Obilazak centra grada pešice. Slobodno vreme. Povratak u Kalencano. Noćenje.

4. dan KALENCANO – LUKA – PIZA – KALENCANO

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Luka i Piza”. Polazak za obližnju Luku, bogati trgovački grad, u sastavu firentinske države od 15 veka. Gradsko jezgro Luke, sa uskim ulicama i srednjovekovnim građevinama u potpunosti je uokvireno 4 km dugim, odlično očuvanim zidinama, čiju trasu prati divna promenada. Šetnja užim centrom gde se nalazi rodna kuća čuvenog kompozitora Đakoma Pučinija (1858 – 1924). Nastavak putovanja do susedne Pize. Obilazak tri dragulja toskanske, romanske arhitekture na Trgu čudesa: krstionice, katedrale i Krivog tornja na kome je Galileo Galilej (1564–1642), rođen u Pizi, izvodio svoje eksperimente. Slobodno vreme. Povratak u Kalenzano. Noćenje 4. dan KALENCANO – LUKA – PIZA – KALENCANO Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Luka i Piza”. Polazak za obližnju Luku, bogati trgovački grad, u sastavu firentinske države od 15 veka. Gradsko jezgro Luke, sa uskim ulicama i srednjovekovnim građevinama u potpunosti je uokvireno 4 km dugim, odlično očuvanim zidinama, čiju trasu prati divna promenada. Šetnja užim centrom gde se nalazi rodna kuća čuvenog kompozitora Đakoma Pučinija (1858 – 1924). Nastavak putovanja do susedne Pize. Obilazak tri dragulja toskanske, romanske arhitekture na Trgu čudesa: krstionice, katedrale i Krivog tornja na kome je Galileo Galilej (1564–1642), rođen u Pizi, izvodio svoje eksperimente. Slobodno vreme. Povratak u Kalenzano. Noćenje

5.dan KALENCANO – FIRENCA

Doručak. Odlazak u Firencu. Fakultativni obilazak galerije Uffici sa lokalnim vodičem na našem jeziku. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku. Doručak. Odlazak u Firencu. Fakultativni obilazak palate Uffici sa lokalnim vodičem na našem jeziku. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku 5. dan KALENCANO – FIRENCA Doručak. Odlazak u Firencu. Fakultativni obilazak palate Uffici sa lokalnim vodičem na našem jeziku. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku 5. dan KALENCANO – FIRENCA Doručak. Odlazak u Firencu. Fakultativni obilazak palate Uffici sa lokalnim vodičem na našem jeziku. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku Doručak. Odlazak u Firencu. Fakultativni obilazak palate Uffici sa lokalnim vodičem na našem jeziku. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku5. dan KALENCANO – FIRENCA Doručak. Odlazak u Firencu. Fakultativni obilazak palate Uffici sa lokalnim vodičem na našem jeziku. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku 5. dan KALENCANO – FIRENCA Doručak. Odlazak u Firencu. Fakultativni obilazak palate Uffici sa lokalnim vodičem na našem jeziku. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku

6.dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.
CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio video opremom)
- Vozna karta na relaciji Kalencano – Firenca – Kalencano
- Dva noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice u Kalencanu
- Razgledanja prema programu bez ulaznica
- Usluge vodiča
- Troškovi organizovanja putovanja.
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Gradska turistička taksa u hotelu kategorije tri zvedice: 1,50 evra po osobi i po noćenju (plaćanje je isključivo na recepciji hotela)
- Fakultativni izleti
- Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.


*Organizator putovanja FILIP TRAVEL OTP 196/2010*

Ukoliko želite da sami pretražite i rezervišete hotel ili istražite mogućnost samostalne rezervacije avio karata i paket aranžmana kliknite na:

ONLINE REZERVACIJE >

Podelite sa nama svoje želje, pitanja i planove za putovanje. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku i osmislićemo posebno kreiranu ponudu za Vas.

ONLINE UPIT >


©2019 think and travel
Powered by APRIL studio