BEČ *NOVA GODINA*

TERMINI:

  • 30.12.2017. – 03.01.2018. 5 dana / 2 noćenja cena od 135 EUR po osobi REZERVIŠI>

1. dan BEOGRAD – HORGOŠ (oko 200 km)

Sastanak u Beogradu u 21.30 sati. Polazak autobusa u 22.00 sati. Polazak iz Novog Sada u 23.15 sati ispred železničke stanice (kod lokomotive), iz Subotice u 00.30 sati sa autobuske stanice prekoputa hotela Patria (u pravcu Palića).

2. dan HORGOŠ – BEČ – WIENER NOJŠTAD (oko 480km)

Prelazak preko srpsko–mađarske granice kod Horgoša. Vožnja kroz Mađarsku pored Budimpešte i Đera, do Beča sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Prevoz autobusom do centra Beča i razgledanja grada: avenija Ring koja okružuje istorijsko jezgro grada, Opera, dvorac Hofburg, Parlament, Burgteatar, spomenik neznanom junaku, Berza, Dunavski kanal, Prater – zabavni park sa velikim točkom, visine 65 metara, koji je podignut za svetsku izložbu 1873. godine, divan stambeni kompleks Hundervaserhaus, novi Beč, Uno city, Dunavski toranj, Austria centar, Švedski trg, trg i katedrala sv. Stefana. Slobodno vreme.Odlazak u Wiener Nojštad (Novi grad) koji se nalazi 50 km južno od centra Beča i ima oko 40.000 stanovnika a koji je osnovan još u 13 veku. Poznat je po tome što se tu nalazi Terzijanska vojna akademija koji je osnovala Marija Terezija 1752. godine koja je danas jedino mesto za obuku oficira austrijske armije. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Uveče organizovani prevoz do centra Beča na doček nove godine kod Rathaus–a uz bogat muzički i zabavni program. Preporučujemo odlazak do Pratera, gde se priređuje spektakularni vatromet u ponoć radi dočeka Nove Godine. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan WIENER NOJŠTAD – ŠOPRON – AJZENŠTAD – WIENER NOJŠTAD (oko 190 km)

Doručak. Fakultativni izlet „Esterhazi i Šopron“. Polazak prema mestu Ajzenštad gde se nalazi barokni dvorac porodice Esterhazi koja je bila jedna od najpoznatijih plemićkih porodica Evrope iz čijih redova izašla su mnogi mađarski diplomati, oficiri i umetnici do 20.veka. Krajem 18. veka Esterhazi postao je najveći mađarski feudalista, računajući da su imali više bogatstva u svojim rukama nego hazburški car čiji su simpatizeri bili. Dvorac Esterhazi je indikacija moći koju je sjajna porodica uživala vekovima i jedna od reprezentativnih zgrada koje su izgradili u hazburškoj imperiji. U dvorcu je i muzej vina, najveći u Austriji, ali i jedna od najlepših koncertnih dvorana na svetu gde je čuveni kompozitor Jozef Hajdn izvodio svoja dela. Posle obilaska nastavak putovanja do Šoprona jednog od najlepših gradova Mađarske koji se nalazi na na zapadu Mađarske i 60 km južmo od Beča. Grad je postojao još u rimsko doba kada se zvao Scarbantia. 19. avgusta 1989. godine u blizini Šoprona održan je "Panevropski piknik", kada je "Gvozdena zavesa" između Austrije i Mađarske ukinuta na nekoliko sati, dozvoljavajući da nekoliko stotina DDR građana pređe granicu. Grad je poznat po prozvodnji čuvenih vina Kekfrankos (crveno) i Traminer (belo), Obilazak istorijskog centra grada: Na mestu nekadašnjeg foruma nalazi se Barokni trg sa vatrogasnim tornjem iz 13.veka, palatom Storno, palatom Fabrik iz 14.veka, zgradom stare apoteke, starom sinagogom iz 14.veka, gradskom većnicom, zgrada Gambrinus iz 15.veka, crkva Sv.Mihaila iz 13.veka, crkva Sv.Đorđa iz 15.veka, palata Esterhazi, staro pozorište i kazino, rimske zidine. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan BEČ – ŠENBRUN – BEOGRAD (oko 620 km)

Doručak. Prepodne fakultativni izlet “Kraljevski dvorac Šenbrun“. Šenbrun je letnja imperijalna rezidencija Hazburgovaca koja je počela da se gradi u 17. veku. Sastoji se od preko 1400 prostorija, a oko dvorca se nalazi jedan od najlepših parkova, botanička bašta, muzej kočija i najstariji zoološki vrt Evrope. Posle pada monarhije, država Austrija dvorac pretvara u muzej koji godišnje poseti oko dva miliona turista. Šenbrun je proglašen delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO–a. Slobodno vreme. Polazak za Beograd sa dogovorenog mesta. Putovanje kroz Mađarsku. Prelazak mađarsko–srpske granice kod Horgoša.

5. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.
CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom);
- dva noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice u Wiener Nojštadu u dvokrevetnoj sobi,
- razgledanje grada prema programu;
- usluge vodiča
- troškovi organizacije putovanja.
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- fakultativni izleti i posete,
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

*Organizator putovanja FILIP TRAVEL OTP 196/2010*

Ukoliko želite da sami pretražite i rezervišete hotel ili istražite mogućnost samostalne rezervacije avio karata i paket aranžmana kliknite na:

ONLINE REZERVACIJE >

Podelite sa nama svoje želje, pitanja i planove za putovanje. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku i osmislićemo posebno kreiranu ponudu za Vas.

ONLINE UPIT >


©2017 think and travel
Powered by APRIL studio